Tuinverleden

Ruim 25 jaar ervaring in het groenvak

Hoveniersbedrijf Tuinmaat bestaat sinds 2003, maar ik zit al meer dan 25 jaar in het groenvak. Ik kom uit een boomkwekersfamilie. Al op jonge leeftijd hielp ik bij een oom in de boomkwekerij. Daarnaast volgde ik een opleiding aan de tuinbouwschool, later in het leerlingstelsel boomkwekerij en hoveniersbedrijf. Tot mijn twintigste heb ik bij verschillende boomkwekerijen gewerkt.

Het begin als hoveniersbedrijf

Begin jaren negentig ben ik overgestapt naar het hoveniersbedrijf, omdat daar meer afwisseling in zat. Negen jaar lang leerde ik bij verschillende hoveniers de kneepjes van het vak. In de avonduren deed ik een praktijkopleiding en behaalde ik diverse certificaten voor het hoveniersvak. Hiermee legde ik de basis voor het opstarten van een eigen bedrijf, iets wat ik al van jongs af aan wilde.

Zelfstandig hovenier

In 2000 ben ik als zelfstandig hovenier van start gegaan, onder de vlag van de Groene Klussenier, een landelijke franchiseorganisatie. Dat liep goed, maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik liever helemaal onafhankelijk wilde zijn. Die wens ging in vervulling met de oprichting van Tuinmaat in 2003.

Voor meer informatie over ons verleden of het maken van een afspraak klik hier